CITIES article in the magazine Dansk Fjernvar...

The article is in Danish.

Fjernvarmen spiller en afgørende rolle i fremtidens smarte el-system i Danmark, viser erfaringerne fra CITIES-projektet.

I ’Dansk Fjernvarme’ fortæller professor og centerleder på CITIES Henrik Madsen, at intelligent brug af varmepumper i fjernvarmesystemerne kan levere den fleksibilitet, der er nødvendig for integration af store mængder vind- og solenergi.

Dermed vil fjernvarmen kunne spille en nøglerolle i en økonomisk effektiv omstilling mod et fossilfrit el-system. Forudsætningen er dog, at der indføres dynamiske energiafgifter, som baseres på, hvor grøn strømmen er.

Læs mere i artiklen i Dansk Fjernvarme.

Contact

Hanne Kokkegård  

hanko@dtu.dk
Copyright © 2024 | CITIES Innovation Center
Article location: https://www.citiesinnovation.org/cities-article-in-the-magazine-dansk-fjernvarme/
Popular articles

Overskudsvarme kan gøre den frosne juleand g...

Varmeproduktionen fra køleanlæg i supermarkeder kan let genbruges internt og ledes ud i fjernvarmenettet, viser projektet Super Supermarkets med bl.a. CITIES-partnere. Gratis kogebog og to beregningsmetoder kan hjælpe supermarkeder, der vil i gang. Og lovændring vil gøre det endnu mere attraktivt. — Efter mange års tøven behandler Folketinget lige nu et lovforslag, der skal gøre …

CITIES-forskere: CO2-afgift og CO2-fond

Et forslag fra professor og centerleder i CITIES Henrik Madsen samt lektor Karl Sperling og professor Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet foreslår, at Danmark indfører CO2-afgifter og lader pengene indgå i en CO2-fond, der støtter industriens grønne omstilling. Forslaget bygger bro mellem Klimarådets forslag om og Dansk Industris afvisning af en indførelse af klimaafgifter …

Ny webinar-serie: Danmark og USA kan lære af...

DTU har sammen med det nationale danske Innovation Centre Denmark Boston udviklet en række forsknings-webinarer sammen med Ørsted, MIT og Tufts University i Boston samt Energinet og den nye forskningsklynge Energy Cluster Denmark. —- Internationalt samarbejde og deling af viden er forudsætningen, for at verdens lande kan opfylde klima-målsætningerne. Danmark og USA samarbejder meget forskningsmæssigt …